SKULLEBO KANINGÅRD

Kaninuppfödning sedan 1981! 

Jag hjälper dig att försäkra din kanin i Agria!

Kaningården    Dvärgvädur    Dvärgvädurslöwen    Kaninernas bostäder    Kaninmat säljes

Skötselråd    Att skaffa kanin    Kaniner till salu    Avelsdjuren    Årets kullar    Kaninfärger

Begagnat    Uthyrning    Fodervärd    Omplacering    Inackordering   Para din hona?

Bygg kaninburen själv!     Skulleboburen    Djurskyddslagen    Ofta ställda frågor    Kaninlänkar

Skullebo kaningård finns på Facebook!

 
Det kom ett mail:
 
 
 
Hej! Idag fyller våran stallkanin Skullebo Nickolaus 10 år. Han har aldrig varit sjuk under alla år han varit hos oss, han var 1/2 år när vi köpte honom av dig. Nu hör han lite dåligt och ev. ser lite dåligt. Alltid varit smal och fin, har fått skutta omkring mycket lös i stallet och i en box. Han är kompis med hundarna och katten, även med hästarna som han skuttar runt benen. Han äter hö, morötter, äpplen, kaninfoder (lyx) och gnager på grenar. Alltså en sund och frisk kanin som vi hoppas lever ett tag till. Han är dvärgvädur svartbrokad e. Saltsjö Rufus o Tallbackas Athena.
 
Oh, vad glad jag blir över såna mail! Tack matte Carina!
 

Jag har fött upp kaniner sedan 1981. Ganska snart kom jag upp i ett 10-tal avelsdjur, så det är några kaninungar som har sett dagens ljus hos mig genom åren! Nu har jag omkring 30 avelsdjur. Första rasen jag tog mig an var tan-kaniner, eller Black and Tan som de hette på den tiden. Via hermelinkaniner hittade jag så småningom dvärgvädurarna som p g a sitt alldeles underbara temperament har kommit att bli min ras. I januari -86 köpte jag min första dvärgvädur, Gruff. Han var en underbar personlighet! Sedan 2004 är det mest dvärgvädurslöwen som gäller, även om det också föds korthåriga ungar i kullarna. På dessa sidor hittar du information om mina avelsdjur och kullar. Jag har även samlat en hel del fakta och information om kaniner för den som vill lära sig mer. Klicka dig fram i menyn ovan!

 

Hö, halm, kraftfoder och en del annat smått och gott säljer jag också, se tillbehörssidan!Nu med leverans till olika orter.

Givetvis har jag gått och blivit godkänd på av Jordbruksverket godkänd "Smådjurskurs". Eller med ett finare namn: "Kurs godkänd av Statens Jordbruksverk om villkor för hållande, uppfödning och försäljning av djur avsedda för sällskap och hobby". Arrangör Norrköpingsortens Kaninavelsförening 2003.

Använd gärna min banner om du vill länka hit!

Eller den stora överst på sidan!

Tillbaka 

Ingela Carlén
Talgoxestigen 8
590 44 RIMFORSA
(3,5 mil söder om Linköping)
Tel: 0494-202 25, 070-447 24 34
Det går bra att ringa fram till 22!
ingela@skullebo.se