QUEEN-KIARA (Dizi)

 
Dizi har haft en valpkull, se Z-kullens sida. Hon är nu dräktig och ska ha valpar i slutet av april! Se planerade kullar och valpbloggen.

Dizi är Jessikas hund. När jag (Jessika) skulle köpa min tredje kelpie visste jag vad jag ville ha. Jag pratade med ägarna till Min Bästa Vän Rindi och planterade idén att ta en kull på henne. De nappade genast, men Rindi blev inte dräktig vid första försöket. Jag fick därför vänta drygt 1,5 år på min nya vovve. Så det var lång leveranstid på henne. Men hon var värd att vänta på!

Väl här visade hon sig vara en väldigt glad och positiv hund. Hon älskar att jobba och samarbeta vilket gör henne till en rolig hund att träna med. Hon lär sig snabbt nya saker och älskar utmaningar.

Dizi har LP 1 och förstapris i tvåan (med 184 poäng). Vi har tävlat i lägre klass spår en gång. Platsliggningen (med skott) gick bra och på spåret tog hon alla pinnarna. Tyvärr överskred hon maxtiden med 2 minuter (hon tog 27 minuter på sig, max är 25) så vi blev diskade och fick inte ens göra lydnaden... 

På klubbmästerskapet på Åtvidabergs hundklubb blev hon klubbmästare i spår samt årets allroundhund 2007! 2010 blev hon återigen klubbmästare i spår och den enda som hade alla apporterna med sig i spåret.

Som den fartiga hund hon är tycker hon att agility är toppen! Vi har också vallat en del och Dizi är väldigt mycket duktigare än matte. Det är väldigt roligt att se när instinkterna kommer fram hos hunden. Synd att inte matte är av "vallmänniskoras" och har egna får bara! Men det där med fåren jobbar vi på! Dizi har godkänt vallanlagstest med 3:a på alla moment utom intresse som var en 4:a Kommentar: Skäller, intensiv. Trevlig hund.

Dizis stamtavla på mödernet finns de flesta av de kelipes vi har haft. Almdalens Atina, som är morfars mormor var Ingelas första kelpie. En underbar hund som blev mamma till många mycket bra valpar, bl a Min Bästa Vän Geisha som Ingela behöll men sedan satte ut på halvfoder p g a osämja i flocken. Geisha tävlade flitigt med sin nya matte och hon blev både lydnads- och brukschampion och tävlade SM i lydnad flera gånger. Utställningschampion var hon också! Även Min Bästa Vän Albin, som tävlade i sök på SM-nivå var en Tina-valp. Själv tävlade Tina i elitklass lydnad. Hon hann få ett förstapris innan hon blev sjuk och inte kunde tävla mer. En förvärvad svår skotträdsla satte tyvärr stopp för alla planer på brukstävlande för hennes del, men hon var en hejare på både spår och rapport! Tre cert på utställning hade hon också, men något championat blev det ju tyvärr inte p g a avsaknaden av bruksmerit.

Morfars far är Ingelas svarta importhane Jack som presenteras närmare här.

Mormor är Janndobri´s Chocolate Connie som var min första "egna" hund. Jag övertog henne av Ingela. Hon blev med tiden räddningshund och utställningschampion. Med utseende som en kramgo´ nallebjörn och en mild framtoning var hon en pärla till kelpie! Ur en av hennes kullar behöll jag en dotter, Min Bästa Vän Jazzande Jasmin, Jazzie.

Dizis morfar, INTUCH KORAD LPI LPII NORDUCH Min Bästa Vän Qool Zeb, är också han en härlig hund. Han har ställts ut med stor framgång i flera europeiska länder och är tävlad upp till elitklass i lydnad, högre klass spår samt är korad. Han blev den första kelpien någonsin som kvalificerade sig för jätteutställningen Cruft´s i England. Tyvärr kunde han inte delta p g a en skadad tand.

DIZIS STAMTAVLA


KORAD SLCH SUCH
Rambechs Faxe
SBCH SLCH SUCH TJH
Meringa´s Bombadil
KORAD SBCH SLCH SUCH
Cefeus Midas
FINUCH GK VALLH PR S BCH S LCH SUCH Stormkappans Red Quincy
INTUCH S BCH S LCH SUCH Evallens Chocolate Madam
SUCH TJH
Meringa's Affodill
INTUCH KORAD NORDUCH NORDV-83 Evallens Herman
GK VALLH PR KORAD LP S LCH SUCH Evallens Black Quarta
KORAD
Next Door's Bettan
INTUCH LP S BCH S LCH SUCH Chiffer's Asco FINUCH GK VALLH PR INTUCH KORAD SUCH Nemårs Domino
INTUCH KORAD SUCH Glimmergruvans Pepsi
S BCH S LCH SUCH
Nemårs Alice
INTBCH KORAD NORDV-84 S BCH S LCH S&NUCH Glimmergruvans Krick
KORAD SUCH TJH Nemårs Xl-Cola
Min Bästa Vän Rindi INTUCH KORAD LPI LPII NORDUCH
Min Bästa Vän Qool Zeb
Goolarabang Razor Jack AUCH Spectre Noble Talent
Wingdari Bushmans Melody
S BCH S LCH SUCH
Min Bästa Vän Geisha
KORAD S BCH SUCH Benapis Amin
LP Almdalens Atina
SUCH TJH
Janndobri's Chocolate Connie
INTUCH KORAD S LCH SUCH
Evallens Chocolate Tsar

Noongah Black Attack
GK VALLH PR Evallens Blue Madonna
Glimmergruvans Pandy NORDV-79 NUCH Glimmergruvans Brutus
KORAD Glimmergruvans Ipsi

Tillbaka 

Jessika Carlén
Hälsovägen 33
382 91 NYBRO
Tel: 0480-531 25
Ring gärna sena kvällar då jag jobbar natt!
jessika@skullebo.se